Ex -Yu

Američki ambasador u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak

Američki ambasador u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak
Foto: Ilustracija | Američki ambasador u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak
Tanjug

PRIŠTINA - Novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocijenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak".

Kosnet, koji je nedavno na mjestu ambasadora u Prištini zamijenio Grega Delavija, rekao za televiziju RTK da su kosovski lideri rekli da će ta vojska u budućnosti biti dio "međunarodnih mirovnih operacija".

"Kosovo je došlo do tačke kada, umjesto da samo koristi mehanizme međunarodne bezbjednosti, može i doprinijeti, što je dobrodošlo", rekao je Kosnet, prenio je RTS.

Komentari američkog ambasadora uslijedili su poslije glasnih kritika NATO, Rusije i Srbije na najavljeno formiranje vojske Kosova, o čemu bi poslanici u kosovskom parlamentu trebalo da raspravljaju i vjerovatno i glasaju 14. decembra.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

Bojanović

pozitivno je za ameriku jer će pomoću drogiranih šiptara pokušati izvući Kosovo sebi zarad prirodnih resursa , pokušaće i izgubiće , nato je organizacija za krađu i bogaćenje određenih zemalja prvenstveno od amerike i posebno nekih ljudi tamo

gr

Mirovne operacije???????ßßß Nato je agresor na cijeli svijet. Unistavaju zemlje a onda dolaze kao spasioci i okupiraju zemlju nekih 100 godina. u avganistanu su vec 17 godina i nisu jos pobjedili talibane.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije