Ex -Yu

Apatin: Srušio se avion, pilot srećom preživio pad

Apatin: Srušio se avion, pilot srećom preživio pad
Apatin: Srušio se avion, pilot srećom preživio pad
N.N.

APATIN - Poljoprivedni avion kojim je upravljao pilot Radovan Šegrt (65) iz Novog Sada srušio se u Apatinu kod Ribareva tokom prskanja pšenice u poljoprivrednom preduzeću "Delta Agrar". Pilot na sreću nije povrijeđen a uzrok pada aviona tipa Dromader vlasništvo Avio-kluba iz Zrenjanina je kvar na motoru.

Prema riječima pilota Radovana Šegrta, nesreća se dogodila pred sam kraj avio-tretmana koji je obavljan uz Lovačku šumu kod Ribareva.

Iako okrenut naglavačke, uz lakše povrede ruke i vrata, Šegrt je uspio da napusti letjelicu kako bi dočekao dolazak pomoći.

Pilot kaže da je tokom svoje dugogodišnje karijere imao nekoliko manjih incidenata, te da je veoma srećan što je u ovoj nezgodi uspio da izbjegne ulijetanje u šumu za koju vjeruje da sigurno ne bi preživio.

- Na samoj parceli koju smo tretirali nalazi se i komad šume koji je neophodno nadletati kako bi se obavilo prskanje. U poslednjem naletu, kada sam krenuo podizati letelicu, došlo je do gašenja motora. Umesto uletanja u krošnje uspeo sam avion usmeriti na susednu oranicu, ali nakon izbegavanja stabala i kanala jedan od točkova je uleteo u mekano tlo što je izazvalo prevrtanje - kaže Šegrt za Alo i dodaje da je brzina kojom je padao bila oko 100 kilometara na sat.

Letjelica će u narednim danima biti transportovana u dijelovima za Novi Sad kada će se izvršiti procjena materijalne štete.

Uviđaj su izvršili policijski službenici u pratnji javnog tužioca, a o događaju je obaviješten Centar za utvrđivanje nesreća u saobraćaju u Beogradu čiji je će inspektor u narednom periodu utvrditi tačan uzrok pada letjelice.

(Pink)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije