Ex -Yu

Arsenu je bolje, iako je situacija ozbiljna

Arsenu je bolje, iako je situacija ozbiljna
Arsenu je bolje, iako je situacija ozbiljna

ZAGREB - Ljekari Interne klinike KBC-a Zagreb kažu da se zdravstveno stanje Arsena Dedića stabilizovalo, ali da je situacija i dalje veoma ozbiljna.

Lijekari su potvrdili da je uzrok pogoršanog zdravstvenog stanja sepsa, koja je posljedica nedavne operacije kuka i još uvijek ne daju nikakve prognoze, ali potvrđuju da je situacija ozbiljna. Prošle noći i tokom jučerašnjeg dana Arsen je imao povišenu temperaturu, ali se njegovo stanje ipak stabilizovalo.

Jedna od opcija bila je i operacija, obzirom da se stvorio hematom koji je trebalo odstraniti, ali su ljekari za sada odustali od kirurške intervencije i ipak se odlučili na lječenje antibioticima. Arsenu je, takođe, presađena jetra, što dodatno komplikuje situaciju, jer je njegov organizam imunološki neotporan zbog terapije koju prima kako ne bi došlo do odbacivanja organa.

Arsenu Dediću je pozlilo u srijedu prijepodne, u početku se sumnjalo na moždani udar, jer su simptomi bili slični, ali je nakon obavljenih svih neophodnih pretraga i potvrđene konačne dijagnoze, on je smješten na Odjelu intenzivne njege Interne klinike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije