Ex -Yu

Artman: Tribunal je kriv za cirkus oko Šešelja

Artman: Tribunal je kriv za cirkus oko Šešelja
Artman: Tribunal je kriv za cirkus oko Šešelja

BEOGRAD - Bivši portparol Haškog tribunala Florens Artman izjavila je da je Tribunal kriv za cirkus koji je nastao u slučaju lidera SRS Vojislava Šešelja.

Ona je ocijenila da će Tribunal, vjerovatno, insistirati na ponovnom izručenju Šešelja, dodajući da on svojim ponašanjem Srbiju stavlja u nezgodnu situaciju.

"Logično je bilo da promijene odluku, ali je trebalo da misle o tome ranije, s obzirom na to kako se Šešelj ponaša, kao i na činjenicu da je u Srbiju vraćen bezuslovno. Sada je to žalosno, svejedno", rekla je Artmanova za B92.

Artmanova je navela da je malo vjerovatno da se Šešelju sudi u odsustvu, da to Tribunal neće prihvatiti.

"Ne vjerujem da će mu biti dozvoljena specijalna forma suđenja, biće natezanja", dodala je Artmanova.

Navodeći da je ovakvo ponašanje Tribunala nespretno i žalosno, Artmanova je ocijenila da Srbija treba da kritikuje situaciju i da pozove Tribunal da što prije donese presudu Šešelju, kome je suđenje završeno prije tri godine.

"Nema objašnjenja zašto presuda nije donesena. Tribunal, takođe, ne poštuje ni žrtve i odgovoran je za ovaj cirkus. Ovo je nezgodna situacija za Srbiju jer je on nevin dok se ne dokaže da je kriv. Ključno pitanje krize je da se objavi njegova presuda", zaključila je Artmanova.

Haški tribunal je zatražio da se Šešelj vrati u Hag na novo razmatranje odluke o njegovom puštanju na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije