Ex -Yu

Automehaničar iz Podgorice ojadio firmu za 1.6 miliona evra

Automehaničar iz Podgorice ojadio firmu za 1.6 miliona evra
Foto: N.N. | Automehaničar iz Podgorice ojadio firmu za 1.6 miliona evra

PODGORICA - Podgoričanin Nikola Vujošević (24), koji je bio ključna figura u nezapamćenoj prevari kada je sa bankovnog računa nikšićke kompanije „Roaming Montenegro“ „skinuto“ 1,6 miliona eura, automehaničar je u jednom od auto-servisa u glavnom gradu Crne Gore.

Za njim policija i dalje intenzivno traga, i još je nejasno, kako je mogao da sprovede u djelo izuzetno dobro osmišljeni plan, koji zahtijeva poznavanje ne samo poslovanje konkretne firme, nego i bankovno računovodstvo.

Vujošević se na misteriozan način, bez znanja pravog vlasnika „Roaming Montenegro“, uspješnog biznismena Dalibora Milovića, upisao kao izvršni direktor firme u Centralni registar privrednih subjekata, i sa pomagačima sa poslovnog računa nikšićke firme u Erste banci, na osnovu falsifikovane dokumentacije, izvršio 33 transakcije odliva novca prema svom i računima ostalih uhapšenih u akciji policije, u ukupnom iznosu od 1.665.793 eura.

“Moguće je da postoji još neko ko je osmislio cijeli plan, a da su ovo izvršioci posla, to je uradio neko ko je dobro poznavao poslovanje firme”

Prema riječima izvora bliskog istrazi, Dalibor Milović, ni njegov brat, nikada nijesu bili u kontaktu sa Vujoševićem, niti bilo kojim od organizovane grupe.

„Riječ je o dobro izvedenoj prevari, tako da moguće da postoji još neko ko je osmislio cijeli plan, a da su ovo izvršioci posla. Sumnja se na svakoga od rodbine pa do poznanika, jer neko je bio dobro upoznat sa poslovanjem firme“ Roaming Montenegro“ koja je jedna od uspješnijih u Crnoj Gori“, rečeno je „Vijestima“.

Imajući u vidu da su uhapšeni ljudi sa ili bez kriminalnog dosijea, neki od njih sitni prevaranti, spektakularna elektronska krađa novca, kako je moglo tako nešto da se sprovede u djelo.

Porodica Milović intenzivno sarađuje sa Upravom policije, uvjerena da će se cijeli slučaj do kraja rasvijetliliti.

Članovi grupe, koji su uhapšeni su Nikšićani Dragan Perović (53), Igor Koprivica (27), Darko Mirković (28), Radivoje Perović (25), Dušanka Baošić (33), Slobodanka Bijelović (38), Nikola Vuković (44), kao i Cetinjani Aleksandar Lagator (44), Vasilije Mihaljević (56), Božidar Vujović(64), Dumo Ivanović (19) i Stefan Kovač (21), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara u produženom trajanju.

“Roaming” je između ostalog zastupnik Samsunga za Crnu Goru, a bavi se i građevinarstvom,

Nedavno su kupili još jedan dio od oko 650 metara kvadratnih poslovnog centra na atraktivnoj lokaciji tridesetak metara od budvanskog Starog grada od “Astra Montenegro Investment Asociation” (AMIA).

Početkom godine kupili su nekadašnju poslovnicu od 115 kvadrata srpske avio-komapnije JAT, sadašnjeg AIR Serbia.

Nikšićkoj komapniji nedostaje još 300 kvadrata poslovnog centra kako bi postala vlasnik cijelog poslovnog centra - na dva poslovna prostora koji nijesu u njihovom vlasništvu uknjižen je nekadašnji direktor Morskog dobra Rajko Barović i njegov prijatelj Radoman Đorđević.

Kompanija AMIA, vlasnik rezidencijalnog kompleksa vila “Dukley gardens“ na Zavali, kupila je prije tri godine dio poslovnog centra na tenderu za 1,7 miliona eura. Poslovni centar već više od godinu i po je na prodaji, od kada je bivšem vlasniku, podgoričkoj firmi “MCC Engineering“, uveden stečaj. Ta firma je pokrenula i spor protiv “Roaminga”, jer se ne slaže sa prodajom.

Detaljnim urbanističkim planom “Budva centar“ predviđena je gradnja šestospratnice na mjestu poslovnog centra u srcu Budve.

(vijesti.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije