Ex -Yu

Avioni gase požar kod Podgorice

Avioni gase požar kod Podgorice
Foto: Ilustracija | Avioni gase požar kod Podgorice

PODGORICA - U gašenju požara u mjestu Radovče nadomak Podgorice danas učestvuju avioni, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

U Podgorici su aktivni požari i u mjestima Trmanje i Bioče, a tokom dana je bio aktivan požar na Vjeterniku, ali je lokalizovan. 

Na Cetinju je aktivan požar ka Ljubotinju, navode iz MUP-a i dodaju da je u ranim popodnevnim časovima uočen dim na Lovćenu, ali su ekipe odmah upućene na teren i očekuje se da će požar veoma brzo biti ugašen. 

Aktivan je manji požar u mjestu Pištete u Nikšiću na nepristupačnom terenu. Služba zaštite i spasavanja prati situaciju na pomenutom području. 

Požar na planini Sinjajevini, u mjestu Komarnica je i danas aktivan zbog čega su na terenu pripadnici Službe zaštite i spasavanja Mojkovac i Vojske Crne Gore. 

U Baru su aktivni požari u mjestima Pepići-Sutorman i Krajina-Rumija. Teren je nepristupačan, što otežava gašenje požara. 

Aktivni su i požari na hercegnovskom dijelu poluostrva Luštica i Sutorina, ali su pod kontrolom. 

Požar u Krašićima kraj Tivta je pod kontrolom i kuće nisu ugrožene dok se ispod sela Lješevići u opštini Kotor dimi opožareno područje. 

U Danilovgradu su aktivni su požari u mjestima Gostilj i Vukotica i sve ekipe su na terenu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije