Ex -Yu

Bahtiri podnio Veseljiju peticiju za ujedinjenje Mitrovice

Bahtiri podnio Veseljiju peticiju za ujedinjenje Mitrovice
Foto: Ilustracija | Bahtiri Veseljiju podnio peticiju za ujedinjenje Mitrovice

PRIŠTINA - Gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri, podnio je danas predsjedniku parlamenta Kadriju Veseljiju peticiju sa potpisima građana, koji podržavaju inicijativu o ujedinjenju južnog dijela gada, koji naseljavaju većinski Albanci sa sjevernim, koji naseljavaju većinski Srbi.

Bahtiri je rekao da je bio obavezan da se obrati parlamentu ovom peticijom, a nakon što su u četiri opštine u sjevernoj Mitrovice gradonačelnici Srbi podnijeli ostavke, javila je "KTV".

Rekao je da je Veseljiju prenio da očkuje da će parlament razmatati peticiju, te da je od predsjednika parlamenta, kako je naveo, dobio potvrdni odgovor.

Veselji mu je, kazao je, obećao da će peticija odmah biti dostavljena parlamentarnom odboru i da će je ozbiljno razmotriti.

Veselji je izjavio da će, kako se navodi, "Mitrovica ostati zauvijek Kosovo i da su građani Srbije građani Kosova", prenijela je "Koha onlajn".

Navodi se da je predsjednik parlamenta rekao i da ne očekuje da će ova peticija izazvati ekalaciju situacije nan sjeveru Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije