Ex -Yu

Bandić i Ljubičić nakratko napustili istražni zatvor?

Bandić i Ljubičić nakratko napustili istražni zatvor?
Bandić i Ljubičić nakratko napustili istražni zatvor?

ZAGREB - Čini se da istražioci u prethodna dva dana nisu uspjeli do kraja obaviti pretrage koje su planirali, pa su danas, u društvu Milana Bandića i Slobodan Ljubičića, odlučili da dovrše posao.

Prema neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, Milan Bandić i Slobodan Ljubičić su nakratko napustili istražni zatvor, te zajedno s istražiocima krenuli na nove pretrage, javlja RTL.

S obzirom da je Ljubičić lišen slobode na granici sa Slovenijom, to je istražiocima pokvarilo planove. Sada su odlučili da dovrše posao u pratnji dvojice glavnih osumnjičenika u jednoj od najvećih antikorupcijskih istraga.

Podsjetimo, sinoć je sudije istrage zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec prihvatio zahtjev Uskoka i uhapšenom gradonačelniku Milanu Bandiću odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti da bi tokom istrage mogao uticati na svjedoke, ali i ponoviti krivična djela kojima je, po tvrdnjama Tužilaštva, počinjena šteta od preko 20 miliona kuna (oko 5.102.000 KM).

Osim Bandiću, sudija istrage Zdenko Posavec je na prijedlog Uskoka istražni zatvor odredio i predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanu Ljubičiću, suvlasniku CIOS-a Petru Pripuzu, gradonačelnikovom savjetniku Željku Horvatu, direktoru ZET-a Ivanu Toliću, koji je bio ovlašten da zamjenjuje direktora Holdinga, direktoru Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivanu Markušiću, referentu za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filipu Čuli, direktoru Čistoće Miljenku Benku, direktoru građevinske firme Bramgrad projekt Branku Mihaljeviću, pročelniku stručne službe gradonačelnika Vidoju Bulumu, pročelniku Bandićeva ureda Miri Laci i glavnom sekretaru Zagrebačkog športskog saveza Zdenku Antunoviću.

Pripuzu je prihvaćena ponuđena kaucija od 7,5 miliona kuna, no i on je sinoć prebačen u istražni zatvor iz kojega će izaći nakon zakonom predviđene procedure.

Odluka sudije istrage ipak nije konačna, jer svi osumnjičenici u roku od tri dana na nju imaju pravo žalbe, kao i na odluku u pokretanju istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije