Ex -Yu

Bandiću vojna parada u čast "Oluje" važnija od sirotinje

Bandiću vojna parada u čast "Oluje" važnija od sirotinje
Bandiću vojna parada u čast "Oluje" važnija od sirotinje

Posljednjih sedam dana sve se vrti oko svečane vojne parade koji bi trebao pokazati vojnu moć Hrvatske, a sve u cilju, kako tvrde organizatori, svačenog slavlja u povodu 20. godišnjice vojne operacije “Oluja”.

 Državna parada vojne moći koštaće 15 miliona kuna, zapravo, pokazivanje mišića (tenkovi, haubice, helikopteri i raznorazna vojna oprema) koštaće milione koje Hrvatska, na kraju krajeva, može uložiti u puno pametnije i svrsishodnije stvari. Sve u vrijeme kada djeca u školi sjede gladna, u vrijeme kada se u bolnicama rodilje kupaju u vlastitom znoju i kada svakodnevni prizori u zagrebačkoj javnoj kuhinji svakom normalnom i poštenom građaninu tjeraju suze na oči.

Koliko je 15 miliona kuna preračunato u školske obroke?

Nekoliko sati paradiranja tenkovima po Zagrebu, koje nikog osim nabrijanih Hrvata pretjerano ne zanimaju, stajaće miliona. Koliko bi usta time mogli nahraniti nije pretjerano teško izračunati, ali iznenađuje činjenica da velikog humanistu i alfu i omegu grada Zagreba to uopšte ne brine. On je ponosan što Grad Zagreb sve resurse usmjerava na paradu.

Gradonačelnik Zagreba Milan Badić pozvao je građane da 4. kolovoza dođu na svečani vojnu paradu i time uveličaju proslavu dvadesete godišnjice "Oluje" poručivši da je čast na bilo koji način učestovati u tako važnoj proslavi.

"Čast je kako svakom čovjeku tako i meni, da grad sve svoje resurse stavi na raspolaganje kako bi se ova svečana obljetnica mogla proslaviti dostojanstveno", rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

Izrazio je nadu da će sve proteći u najboljem redu, kazavši da iz herojstva hrvatskih vojnika mogu crpiti dodatne snagu te s više reda, rada i odgovornosti u zajedništvu i solidarnosti graditi bolja Hrvatska.

Zahvalio se svima koji su zadnja dva mjeseca učestovali u pripremama. "Svima koji su uložili dio sebe u logistiku, s istim marom i žarom kao što su naši sugrađani od 1990. do 1995. godine bili glavni logistički centri Hrvatske, srdačno se zahvaljujem", kazao je, istaknuvši da je ova proslava obveza, čast i dužnost za grad i domovinu.

Bandić se ispričao zbog poteškoća u prometu, zahvalio na strpljenju i zatražio od sugrađana još malo strpljenja.

Pozvao je građane da se odazovu u što većem broju rekavši da kao što su došli na probu, dođu i na paradu, uključujući dolazak na Aveniju Vukovar, Hrvatske bratske zajednice, Savsku, Miramarsku, na Zrinjevac gdje će biti održan glazbeni program i gdje će se svi moći okrijepiti.

Ne brine o štetama koje bi mogle ostaviti gusjenice

Ističe da je ključno sve proslaviti dostojanstveno, jer proslava nije demonstracija sile ili prijetnje nego priznanje za sve što su “branitelji učinili za domovinu”.

"Na koncu pozivam da se istaknu hrvatske zastave kako bi mimohod bio još svečaniji, jer volimo svoju zemlju i to moramo pokazati slaveći obljetnicu koja je označila povijesnu prekretnicu Hrvatske" kazao je Bandić.

Dodao je kako će eventualne štete koje nastanu od gusjenica tenkova grad sanirati u što kraćem roku.

Grad Zagreb u saradnji s državnim institucijama pruža potrebnu logistiku, a zbog opsežnosti priprema i samoga mimohoda u zoni njegova održavanja, od 1. do 4. kolovoza bit će na snazi posebna regulacija prometa.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije