Ex -Yu

Beograd: Njemačka Ambasada upozorava na moguće terorističke napade

Beograd: Njemačka Ambasada upozorava na moguće terorističke napade
Beograd: Njemačka Ambasada upozorava na moguće terorističke napade

Njemačka Ambasada u Beogradu poslala je cirkularno elektronsko pismo firmama iz te zemlje koje posluju na teritoriji Srbije sa preporukom zaposlenima da izbjegavaju mjesta na kojima je velika koncentracija ljudi jer bi te lokacije, prema operativnim podacima domaćih i stranih službi, mogle biti mete terorističkog napada sve dok traje Ramazan, pišu "Večernje novosti".

List navodi da se ovo upozorenje poklopilo sa sličnom porukom italijanskih vlasti da njihovi državljani izbjegavaju Balkan kao zonu u kojoj se očekuju napadi.

Prema pisanju beogradskog lista, osim "dugih cijevi" koje čuvaju važne državne institucije Srbije, željezničke i autobuske stanice, policijske uprave, elektronske i vodovodne objekte, povišen stepen bezbjednosti podrazumijeva i upozorenja vlasnicima lokala u centru Beograda.

"Novostima" je iz više izvora potvrđeno da je policija zamolila vlasnike kafića i butika u užem centru Beograda da prijave bilo šta sumnjivo.

Prema pisanju lista, i u pojedinim predškolskim ustanovama roditelji su obaviješteni da njihovi mališani jedno vrijeme neće izlaziti vani "iz preventivno-bezjednosnih" razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije