Ex -Yu

Beograd: Radikali za sutra najavili protest ispred Ambasade Hrvatske

Beograd: Radikali za sutra najavili protest ispred Ambasade Hrvatske
Beograd: Radikali za sutra najavili protest ispred Ambasade Hrvatske

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) održaće sutra protestni skup ispred Ambasade Hrvatske u Beogradu povodom dvadeset godina od akcija hrvatske vojske "Oluja" i "Bljesak".

Skup je zakazan za 17 časova, rekao je zamjenik predsjednika SRS Nemanja Šarović na konferenciji za novinare.

Navodeći da je skup prijavljen u skladu sa zakonom, Šarović je ranije rekao da su imali određene pritiske da ga otkažu ili pomjere eventualno na drugu lokaciju, ali da se to neće desiti.

"Mi nećemo otkazati ovaj skup. Pozivamo sve one koji se ne slažu sa okupacijom Republike Srpske Krajine da nam se pridruže i da pokažu da srpski narod nije ni zaboravio niti oprostio taj ogromni zločin koji je izvršila ustaška hrvatska država", rekao je Šarović.

On je istakao da je "Oluja" najveće etničko čišćenje koje se dogodilo tokom svih ratova devedesetih godina na području bivše Jugoslavije.

"To je zločin u kome je, pored ustaške hrvatske države, učestvovalo i dosta penzionisanih američkih generala, što pokazuje da su zeleno svetlo za napad na zonu koja je bila zaštićena dale upravo SAD i vodeće zemlje Zapada", rekao je Šarović.

On je istakao da se SRS nikada neće pomiriti sa okupacijom Republike Srpske Krajine.

"Mi želimo da poručimo da nema normalizacije odnosa sa ustaškom hrvatskom državom, dok god se svi Srbi koji su proterani ne budu vratili i dok god ne bude ponovo formirana Republika Srpska Krajina", rekao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije