Ex -Yu

Beograd odgovorio Tačiju: Bićeš uhapšen

Beograd odgovorio Tačiju: Bićeš uhapšen
Beograd odgovorio Tačiju: Bićeš uhapšen

BEOGRAD -Vlasti Srbije odgovorile su zvanično kosovskim organima da će zamjenik premijera Kosova Hašim Tači biti uhapšen ukoliko 24. aprila dođe u Beograd, saznaje Beta.

Kako se navodi, Tači će biti uhapšen jer protiv njega postoji pravosnažna presuda, a na osnovu nje i poternica.

Isti izvor je za agenciju Beta kazao da je juče oficiru za vezu Beograda sa Prištinom stigao zvaničan zahtjev kosovskih organa da se Tačiju odobri dolazak na skup jedne nevladine organizacije u Beogradu.

U skladu sa dogovorenim sporazumom o posjetama zvaničnika, Prištini je danas i zvanično odgovoreno da će Tači biti uhapšen ukoliko dođe u Beograd.

Zamjenik ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi rekao je ranije danas da Tačiju još nije odgovoreno da li može da dođe u Beograd.

Srpski zvaničnici proteklih dana rekli su da Tačijeva eventualna posjeta nije usaglašena sa institucijama Srbije, da je nepotrebna i da će biti uhapšen ako dođe jer ga je sud 1997. godine osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma, prenosi B92.

Tači je pozvan na skup "Evropske integracije zapadnog Balkana - zajedno možemo bolje" koji 24. aprila organizuje NVO Omladinski odbor za obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije