Ex -Yu

Beriša: Proglasiti Tačija izdajnikom

Beriša: Proglasiti Tačija izdajnikom
Beriša: Proglasiti Tačija izdajnikom

PRIŠTINA - Poslanik Incijative za Kosovo Zafir Beriša zatražio je na sjednici skupštine da se predsjednik Kosova Hašim Tači proglasi izdajnikom.

On je optužio Tačija ga da je glavni krivac za najnovije presude bivšim pripadnicima OVK

Govoreći na sjednici Skupštine Kosova posvećenoj vrijednostima Oslobodilačke vojske Kosova u svetlu najnovijih presuda njenim nekadašnjim visokim oficirima OVK,

Beriša je rekao da je "zavjera protiv Dreničke grupe" u suštini nastavak procesa protiv OVK, koji je doveo do hapšenja "na hiljade mladića i djevojaka". On je aktuelnog predsjednika Kosova označio kao glavnog krivca za sve što se događa i za posljednje presude, zahtevajući da on posebnom rezolucijom Skupštine Kosova bude proglašen izdajnikom.

Na stavove Beriše je reagovao predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji koji je pozvao Berišu da, ako tako misli, pokrene peticiju za proglašavanje Tačija za izdajnika.

"Nemoj da zloupotrebljavaš skupštinsku govornicu za lične napade. To nije dobro niti korektno. Ako tako misliš, započni proceduru peticije", rekao je Veselji.

Beriša je imao i raspravu sa prvim zamjenikom premijera Hajredinom Kučijem kojeg je optužio da je bio srpski policajac kada je Beriša bio u zatvoru.

Kuči je na to odgovorio da je 1981. godine imao sedam godina. Dodao je da je tačno da je završio policijsku školu u Vučitrnu sa odličnim uspjehom ali da nikada nije radio protiv svog naroda.

Kuči je, takođe, poručio Beriši da ne treba da gleda sebe kao monopolistu OVK. ;

"Za ono što ste uradili poslije 12. juna 1999. godine, tebi i drugima neka je bog u pomoći", rekao je Kuči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije