Ex -Yu

Bivša ministarka oslobođena optužbi za slučaj "Aerodrom"

Bivša ministarka oslobođena optužbi za slučaj "Aerodrom"
Bivša ministarka oslobođena optužbi za slučaj "Aerodrom"

BEOGRAD - Bivša ministarka za telekomunikacije Srbije Marija Rašeta - Vukosavljević oslobođena je optužbi za malverzacije i nezakonito uzimanje više od milion i po dinara /više od 15.000 evra/ prilikom rekonstrukcije jednog terminala i VIP salona na beogradskom aerodromu.

Rašeta i pet njenih saradnika oslobođeni su optužbi, pošto je Viši sud u Beogradu utvrdio da nema dokaza da su zloupotrebom položaja nezakonito uzeli novac.

U obrazloženju presude se navodi da nije dokazano da su oni za sebe ili za druge pribavili korist, kao i da nije nastupila ni šteta za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla".

Sud je utvrdio da Rašeta nije uticala na izbor generalnog direktora Aerodroma, nego ga je imenovala cijela tadašnja Vlada Srbije.

Rašeta je izjavila da je zadovoljna presudom i da je od samog početka postupka očekivala oslobađajuću presudu.

Više tužilaštvo u Beogradu ima pravo da na ovu presudu uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana po prijemu presude.

Osim Marije Rašete - Vukosavljević optužbi su oslobođeni i Slađan Ivković, Branislav Vitasović, Duško Grilihes,  kao i suvlasnici preduzeća "Kolubara invest gradnja" Dejan Mišović i Lazar Bunčić.

Bivša ministarka u Vladi pokojnog premijera Zorana Đinđića i njeni saradnici optuženi su da su 2003. i 2004. godine nezakonito uzeli više od milion i po dinara prilikom izrade projekta i rekonstrukcije "Terminala 2" i VIP salona na beogradskom aerodromu.

Prvu optužnicu iz 2007. godine, koja je obuhvatala, osim  bivše ministarke, još 11 osumnjičenih, sud nije prihvatio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije