Ex -Yu

Bivša županica ostaje bez imuniteta

Bivša županica ostaje bez imuniteta
Bivša županica ostaje bez imuniteta

ZAGREB- Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je jednoglasno i bez rasprave odlučio Saboru predložiti da ukine zastupnički imunitet bivšoj sisačkoj županici Marini Lovrić-Merzel, kako bi se mogao nastaviti krivični postupak u kojem je osumnjičena za višemilijunske malverzacije.

Odobrenje za nastavak krivičnog postupka od Sabora je zatražio DORH, koji Lovrić-Merzel tereti za više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave, primanje mita i pranje novca. Saboru su dostavili četiri pravomoćna rješenja o provođenju istrage. 

Kazneni postupak protiv Marine Lovrić-Merzel započo je u vrijeme dok joj je zastupnički mandat bio u mirovanju. U međuvremenu je odstupila s dužnosti županice i zatražila da joj se aktivira zastupnički mandat, što je Sabor i učinio. 

Budući da se kazneni postupak protiv zastupnika ne može voditi bez odobrenja Sabora, DORH je 26. septembra zatražio da se Lovrić-Merzel ukine zastupnički imunitet. 

Predsjednica MIP-a Gordana Sobol (SDP) na sjednici je podsjetila kako je uobičajeno da Sabor na zahtjev DORH-a odobrava ukidanje imuniteta zastupnika, ne ulazeći u sadržaj postupka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije