Ex -Yu

Blinken: Za SAD važan odnos sa Srbijom, ključnom državom u regionu

Blinken: Za SAD važan odnos sa Srbijom, ključnom državom u regionu
Blinken: Za SAD važan odnos sa Srbijom, ključnom državom u regionu

BEOGRAD - Za Sjedinjene Američke Države veoma je važan odnos sa Srbijom, kao ključnom zemljom regiona, poručio je danas u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem zamjenik američkog državnog sekretara Entoni Blinken.

Blinken je pozdravio sve reforme koje je srpska vlada sprovela i naglasio da je važno da Srbija nastavi svoj evropski put, jer će to ubrzati napredak cijelog regiona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Zamjenik američkog državnog sekretara je Vučiću prenio pozdrave potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena i njegovu poruku da je izuzetno zadovoljan svojom posjetom Srbiji u avgustu ove godine.

Vučić i Blinken su razgovarali o odnosima dvije zemlje, situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa Prištinom.

Premijer je obavjestio zamjenika Blinkena o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela, naglasio da je Srbija mnogo uložila u svoj napredak i da će učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, jer stabilan region znači ekonomski prosperitet svih zemalja.

Uputivši zahvalnost zamjeniku državnog sekretara Blinkenu na posvećenosti i pomoći koju pruža Srbiji, Vučić je zahvalio i na izvanrednoj posjeti potpredsjednika Džozefa Bajdena Beogradu i njegovoj ličnoj podršci Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije