Ex -Yu

Božo Petrov se povlači s vrha Mosta i traži nasljednika

Božo Petrov se povlači s vrha Mosta i traži nasljednika
Božo Petrov se povlači s vrha Mosta i traži nasljednika

SPLIT - Profiliranje Mosta nezavisnih lista u stranku sa svim njenim ograncima i infrastrukturom kakvu bi trebala imati treća po jačini politička opcija u Hrvatskoj velik je posao, težak ako se uz njega obavlja još niz važnih funkcija u zemlji. Shvatio je to izgleda i Božo Petrov koji posljednjih dana traži osobu koja bi ga zamijenila na njegovoj poziciji u Mostu.

Božo Petrov planira se povući s mjesta predsjednika Mosta pa tako trenutno traži osobu koja bi ga trebala naslijediti i koja bi trebala preuzeti operativu stranke. Potvrđeno je to Slobodnoj Dalmaciji u vrhu Mosta. Ne čudi to budući da je teško voditi i jačati treću najjaču političku opciju u Hrvatskoj, biti potpredsjednik Vlade i još voditi Metković čije gradonačelničko mjesto još nije nikome prepustio.

Neslužbene informacije govore da je Petrov sklon za novog predsjednika Mosta predložiti svog omiškog kolegu i univerzitetskog profesora Medicinskog fakulteta Ivana Kovačića.

Kovačić, inače jedan od prvih uz Božu Petrova kojeg su velike političke opcije upoznale kao tvrdog pregovarača, nije želio prihvatiti ni ministarska mjesta jer mu je cilj završiti započeti posao u Omišu pa je upitno koliko bi sada bio spreman preuzeti vođenje Mosta.

Dio zastupnika Mosta smatra da bi Petrov ipak trebao ostati na poziciji predsjednika, a posao gradnje stranačke mreže i infrastrukture koja bi Most pretvorila u treću najjaču stranku u zemlji prepustiti budućem glavnom tajniku, piše Slobodna Dalmacija. Dio zastupnika strahuje od mogućih napetosti zbog borbi za poziciju stvarnog lidera Mosta. Neki, opet, odobravaju odluku Petrova, podsjećajući da je Most i nastao kao skup jakih pojedinaca koji su se udružili ne bi li promijenili porazno stanje u zemlji, te da izmjena na liderskoj poziciji Mostu ne bi trebala naštetiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije