Ex -Yu

Bramerc sa Vučićem, Vukčevićem i Stefanovićem

Bramerc sa Vučićem, Vukčevićem i Stefanovićem
Bramerc sa Vučićem, Vukčevićem i Stefanovićem

BEOGRAD - Glavni tužilac Serž Bramerc, koji borvi u dvodnevnoj posjeti Beogradu uoči podnošenja redovnog izvještaja SB UN o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom, razgovarao je danas sa najvišim državnim zvaničnicima i tom prilikom pohvalio Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a.

Bramerc je posjetu započeo razgovorom sa premijerom Alekasandrom Vučićem koji ga je naglasio da Srbija još nije dobila zvaničan zahtjev Žalbenog vijeća Haškog tribunala o povratku lidera radikala Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu.

Žalbeno vijeće Tribunala naložilo je, naime, da Šešelj bude vraćen u Hag do 26. maja, a takva odluka je, prema riječima predsjednika Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasima Ljajića, doneta u petak.

"Po dobijanju zahteva, Vlada Srbije postupiće po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom", rekao je premijer Srbije Bramercu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i Bramrc su zaključili da je unapređena saradnja u regionu u predmetima ratnih zločina postala snažna prepreka nekažnjivosti.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za ratne zločine, Vukčević i Bramerc su razgovarali o unapređenju saradnje u regionu sa Haškim tribunalom.

Tokom prijema u MUP-u, kako je saospsteno, ministar Nebojša Stefanović i Bramerc su ocijenili da je saradnja tog resora i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju izuzetno dobra.

Bramerc je, kako se navodi u saospstenju MUP-a, pružio je podršku Srbiji na putu evropskih integracija.

Kako je najavljeno iz Haškog tribunala, tužilac će tokom posjete razgovarati i sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije