Ex -Yu

Britanac u Hrvatskoj vozio 244 km/h, kažnjen sa 1.600 evra

Britanac u Hrvatskoj vozio 244 km/h, kažnjen sa 1.600 evra
Foto: Ilustracija | Britanac u Hrvatskoj vozio 244 km/h, kažnjen sa 1.600 evra

SISAK - Sisačka policija izrekla je novčanu kaznu od ukupno 11.600 kuna (oko 1.600 evra) 22-godišnjem britanskom državljaninu, koji je svoj BMW vozio 244 kilometara na sat na autoputu Bregana-Zagreb-Lipovac, a pri tom nije ni imao dozvolu kod sebe.

Mladi Britanac zaustavljen je na području Sisačko-moslavačke županije, u nedjelju oko 21 sat, vozeći 244 kilometara na sat BMW britanskih registracija u smjeru Zagreba.

On je, pored dramatičnog prekoračenja brzine, učinio još sedam ozbiljnih prekršaja.

To su požurivanje vozila ispred sebe svjetlosnim znakovima, nedržanje potrebnog razmaka, preticanje teretnih automobila trakom za zaustavljanje, nekorišćenje pokazivača smjera, nepostupanje po zahtjevima izraženim svjetlosnim, zvučnim i znakovima policijskih službenika pomoću svjetleće stop tablice, prestrojavanje iz trake u traku, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge učesnike u saobraćaju.

Kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna od 11.600 kuna, te mu je privremeno oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, saopštila je Sisačko-moslavačka policijska uprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije