Ex -Yu

Brnabić: Nema "crvenih linija" za Kosovo od američke administracije

Brnabić: Nema "crvenih linija" za Kosovo od američke administracije
Foto: Arhiva | Brnabić: Nema "crvenih linija" za Kosovo od američke administracije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić je rekla da nema više nametnutih rješenja za kosovsko pitanje i nema "crvenih linija" koje dolaze od američke administracije.

Ona je za TV Pink naglasila da još ima važnih partnera, kao što je Njemačka, koji se ne slažu sa tim da nema "crvenih linija".

"Ali, sa njima se mora nastaviti dijalog i da im se stalno govori zašto je važno da se dođe do kompromisnog rešenja koje nudi Srbija.Ne smemo da imamo dodatno postavljanje `crvenih linija`. Nama je Nemačka iskren partner, nemačke kompanije značajan su segment srpske ekonomije. Važno je da se s njima razumemo i važno je da s njima razgovaramo", naglasila je Brnabićeva.

Ona je ocijenila da se slika Srbije u svijetu promijenila, jer se sada vodi odgovorna i dosljedna politika.

"Danas je Srbija pouzdan partner. Danas oni nas slušaju, čuju nas, stav SAD se promenio. Ranije se Srbija ni za šta nije pitala, imali smo nametnuta rešenja, crvene linije. Danas nema crvenih linija i, ako se Beograd i Priština dogovore oko kompromisa koji će dugoročno doneti mir i stabilnost, onda je to prihvatljivo za SAD", rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da su Beograd i Priština još daleko od postizanja kompromisnog rješenja i da je pitanje da li će ga i biti, te da dijalog može dodatno samo da opterećuje postavljanje crvenih linija.

Srbija je, kako je rekla, ranije imala vlade koje su vodile neodgovornu i neozbiljnu politiku, gdje se jedno pričalo u Briselu, drugo u Moskvi, treću u Vašingtonu, a da se sada, zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, vodi dosljedna i ozbiljna politika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije