Ex -Yu

Brnabić: Štitićemo interese Srbije

Brnabić: Štitićemo interese Srbije
Foto: Ilustracija | Brnabić: Štitićemo interese Srbije

BEOGRAD - Mandatarka za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada i u spoljnoj politici imati kontinuitet, što podrazumijeva približavanje Evropskoj uniji, dobre odnose sa Rusijom, UAE i Kinom i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.

Ona je, gostujući na televiziji Pink rekla da će vlada uvijek i na prvom mjestu štititi interes Republike Srbije i istakla da je u ovom trenutku interes Srbije EU.

Nova vlada će nastaviti i da održava dobre odnose sa Rusijom, UAE, KInom i nastaviti da unapređuje odnose sa tim zemljama, dodala je Brnabić.

"Kina nas je stavila u centar globalnog projekta za koji je ceo svet zainteresovan. Na dan inauguracije pričala sam sa pet investitora iz Kine koji su rekli da je Srbija važna za taj projekat", rekal je ona.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, ona je kazala da Srbija neće mijenjati svoj stav.

"Zakletva koju smo položili važi i danas - čuvaćemo suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje", rekla je Brnabić.

Ona je dodala i da će Srbija nastaviti da održava i unapređuje odnose i sa zemljama BRIKS-a koje su takođe važne, a sa kojima odnosi nisu dovoljno iskorišteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije