Ex -Yu

Brnabić poslala u Skupštinu prijedlog novih ministara: Troje bez portfelja

Brnabić poslala u Skupštinu prijedlog novih ministara: Troje bez portfelja
Foto: Ilustracija | Brnabić poslala u Skuštinu prijedlog novih ministara: Troje bez portfelja

BEOGRAD - U Skupštinu Srbije stigao je Prijedlog odluke o izboru vlade, koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsjednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja, saznaje Tanjug.

Članovi kabineta buduće srpske premijerke Ane Brnabić bili bi: prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zatim potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsjednik vlade ministar trogivne, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsjednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministar finansija ostaje Dušan Vujović, ministar privrede je Goran Knežević, a miistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Branislav Nedimović.

Na čelu novog Ministarstva za zaštitu životne sredine predložen je Goran Trivan, a Aleksandar Antić ostaje ministar rudarstva i energetike.

Ministarka pravde je Nela Kuburović, a Brnabićku bi na mjestu ministra državne uprave i lokalne samouprave, po tom prijedlogu, zamijenio Branko Ružić.

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Ðorđević rotiraće se na ministarskim funkcijama, pa će Vulin biti ministar odbrane, a Ðorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Jadranka Joksimović, koja je do sad bila ministarka bez portfelja zadužena za evrointegacije u novoj vladi će biti na čelu Ministarstva za evropske integracije.

Ministar zdravlja ostaje Zlatibor Lončar, Mladen Šarčević zadržava resor prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, a ministar kulture i informisanja je i dalje Vladan Vukosavljević.

Kabinet Ane Brnabić imaće i tri ministra bez portfelja: Slavica Ðukić Dejanović, Milan Krkobabić i Nenad Popović.

Sutra sjednica o izboru Vlade

U Beogradu će sutra biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova Vlada.

Na dnevnom redu posebne sjednice je jedna tačka - izbor Vlade i polaganje zakletve predsjednika i članova Vlade, najavljeno je iz Info-službe Skupštine Srbije.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije