Ex -Yu

Čeku: Kosovo će uskoro imati svoju vojsku

Čeku: Kosovo će uskoro imati svoju vojsku
Čeku: Kosovo će uskoro imati svoju vojsku

PRIŠTINA - Odlazeći ministar kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) Agim Čeku rekao je da će Kosovo uskoro imati svoju vojsku i da će na jednoj od prvih sjednica Skupštine Kosova, nakon njenog konstituisanja, biti donijeta odluka o transformaciji bezbjednosnih snaga u Oružane snage Kosova.

"Formalizacija kosovskih bezbjednosnih snaga u Oružane snage Kosova kasni zbog nedostatka Skupštine Kosova. Ali ja vjerujem da će jedna od prvih odluka skupštine biti ozvaničavanje Oružanih snaga Kosova", rekao je Čeku  u intervuuju za dnevnik "Epoka e re".

 On je dodao da čvrsto vjeruje u realizaciju tog projekta, "jer je to nacionalni projekat i od velikog značaja za zemlju i građane."

 Taj projekat, prema njegovim riječima, ima veoma široku podršku i moćne međunarodne saveznike.

Na pitanje da li za ovu transformaciju mogu da računaju na glasove opozicije, Čeku je rekao da su za nju sve parlamentarne političke stranke i da ne očekuje nikakve probleme ili prigovore.

"Očekujemo glasove i podršku svih, jer formalizovanjem vojske je u interesu Kosova, njenih građana i svih političkih stranaka ", ocijenio je on.

 Na Kosovu se danas obilježava Dan Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije