Ex -Yu

Čovjek za kojeg je Cvetković tvrdio da je umiješan u ubistvo Ivanovića je ustvari kanadski bloger

Čovjek za kojeg je Cvetković tvrdio da je umiješan u ubistvo Ivanovića je ustvari kanadski bloger
Foto: Youtube | Čovjek za kojeg je Cvetković tvrdio da je umiješan u ubistvo Ivanovića je ustvari kanadski bloger

BEOGRAD - Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, čiji je nestanak a zatim i pojavljivanje izazvalo buru u srpskoj javnosti, pokazao je na konferenciji za novinare krajem januara ove godine, fotografiju čoveka koga je označio kao osobu iz kriminalnog miljea, umiješanu u ubistvo Olivera Ivanovića.

Na konferenciji za medije pod nazivom "Koliko košta likvidacija na severu Kosova", dvije nedjelje nakon ubistva Ivanovića, on je iznio podatak da je za Ivanovićevu likvidaciju, prema njegovim saznanjima, plaćeno 40.000 evra, kao i niz drugih informacija o ljudima iz kriminalnog miljea za koje je izneo sumnje da imaju veze sa ubistvom.

Međutim, nakon drame oko Cvetkovićevog nestanka, u javnost je isplivala i informacija o osobi sa fotografije koju je on pokazao na konferenciji za novinare i ispostavilo se da se zapravo radi o Kanađaninu iz Vankuvera, Zakariju Zimermanu.

Zimerman je, kako se može vidjeti na sajtu na kome je objavljena i sporna fotografija, bloger koji piše o hrani i ugostiteljstvu, pa se njegove fotografije i komentari mogu naći na brojnim sajtovima o restoranima i hrani.

Fotografija koja je identična onoj koju je Cvetković pokazao u januaru, nalazi se na jednoj internet stranci na kojoj Zimerman govori o hrani.

Inače, Cvetković će se danas obratiti javnosti gdje će govoriti o tome šta mu se prethodnih dana dešavalo. Njegov nestanak prijavljen je prošle srijede u večernjim satima. Dva dana nakon toga je pronađen, a sada su Osnovno javno tužilaštvo u Vršci i Više javno tužilaštvo u Pančevu, pokrenuli istragu protiv Cvetkovića za lažno prijavljivanje otmice.

(NN/blic.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije