Ex -Yu

Čovjeka "progutala" ulica u Subotici

Čovjeka "progutala" ulica u Subotici
Čovjeka "progutala" ulica u Subotici

SUBOTICA - Pod nogama Jugoslava Ivića iz Subotice nestalo je tlo i on je propao u zemlju dok je šetao centrom grada, popularnim šetalištem Korzo.

Nesvakidašnji događaj zaprepastio je Ivića i sve njegove sugrađane koji su u tom trenutku prolazili ulicom.

"Često šetam Korzom. U jednom trenutku sam ugledao zanimljiv detalj na fasadi. Hteo sam da ga fotografišem zbog čega sam počeo da vadim foto aparat iz torbe, ali u tom momentu se ispod mene obrušio kvadratni metar betonskih kocki. Uspeo sam da se pridržim i samo levom nogom sam propao u rupu. Nisam se povredio, malo sam pocepao farmerice, ali sam bio šokiran i zaprepašćen. Moglo je na mom mestu biti dete, invalid ili neko star", kaže Ivić, a prenosi Blic.

Ivić neće tužiti grad, ali kao što to i čini svakodnevno svojim fotografijama na društvenoj mreži Facebook apeluje na predstavnike lokalne samouprave da više vode računa o infrastrukturi i objektima i da se završe nedovršene investicije koje "ruže" centar i okolinu Subotice.

"Sećam se da su kocke postavljene još 1984. godine. Zaista je neverovatno da niko 30 godina nije kontrolisao infrastrukturu i u kakvom je ona stanju", kaže Ivić.

Čim se gradom pronijela vijest da je čovjek propao u zemlju na lice mjesta su izašli komunalci koji su započeli saniranje uzroka obrušavanja betonskih cigli. U Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" kažu da je problem nastao zbog stare kanalizacione cijevi, koja je prije više decenija zidana.

"Kada je pre oko 30 godina stara zazidana kanalizaciona cev počela da se obrušava rađen je remont, ali očigledno da spajanje novih cevi nije urađeno valjano. Poslednjih dana i meseci pala je ogromna količina kiše, sprala je zemlju i dovela do urušavanja", objašnjavaju u JKP-u.

Radnici angažovani na saniranju podzemne cijevi i urušenih betonskih kocki kažu da ne postoji opasnost od daljeg propadanja kroz ulicu i da Subotičani ne treba da budu u panici. Prema njihovim riječima, samo mali dio odvodnog kanala je napravio na tom mjestu problem jer dugo nije bio u upotrebi, te je zbog velike količine kišnice popustio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije