Ex -Yu

Crna Gora-Hrvatska zaplijenjeno 28 kilograma heroina, vrijednih dva miliona Evra

Crna Gora-Hrvatska zaplijenjeno 28 kilograma heroina, vrijednih dva miliona Evra
Crna Gora-Hrvatska zaplijenjeno 28 kilograma heroina, vrijednih dva miliona Evra

PODGORICA - Albanski državljani Emilian Arifi i Andi Metani uhapšeni su na graničnom prelazu Debeli brijeg, između Crne Gore i Hrvatske, sa oko 28 kilograma heroina, čija vrijednost na narko-tržištu prelazi dva miliona evra, saopštili su danas predstavnici uprava policije i carina Crne Gore.

Pretpostavlja se da je riječ o o heroinu veoma visokog procenta čistoće, kojeg su namjeravali da prokrijumčare u jednu zemlju EU.

Predstavnici crnogorske policije i carine istakli su danas na konferenciji za novinare da je riječ o rekordnoj pljenidbi heroina u Crnoj Gori.

Droga je pronađena u automobilu "pežo" albanske registracije, kojim je upravljao Arifi, dok je na suvozačevom mjestu bio Metani.

Crnogorski carinici i policajci pretresli su vozilo i uz pomoć specijalne kamere posumnjali na pokušaj krijumčarenja droge. Specijalnim iglama, koje su namijenjene za takvu vrstu pregleda, u šupljini između motora i instrument table pronašli su 39 pakovanja heroina.

Heroin je oduzet, a albanski državljani i vozilo su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droge.

"Mjerenjem 39 pakovanja sa praškastom materijom, koja je izvršena u centru bezbjednosti Herceg Novi, utvrđeno je da ukupna bruto masa ovih pakovanja iznosi 27 kilograma i 588 grama", rekla je predstavnik Uprave carina Jelena Perućica.

Ona je navela da je o događaju obaviješten državni tužilac, a da su dvojica albanskih državljana potom uhapšena.

Heroin je upućen forenzičkom centru radi sprovođenja potrebnih vještačenja, kojima će se biti utvrđen i stepen čestoće.

Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog sumnje da su se bavili trgovinom drogom.

U Crnoj Gori prošle godine zaplijenjeno je 237,42 kilograma opojnih droga.

Predstavnik Uprave policije Crne Gore Tamara Popović rekla je da je od ukupne količine najviše zaplijenjeno marihuane - 197,46 kilograma, zatim 33,92 kilograma kokaina, 4,63 kilograma heroina, te 1,3 kilograma sintetičkih droga.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge prošle godine podnijeli su 115 krivičnih prijava. "Podneseno je i 175 prekršajnih prijava iz ove oblasti, što je 14,4 odsto više nego u 2014. godini", istakla je Popovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije