Ex -Yu

Crna Gora udarila na Kavačane i Škaljarce: Evo šta su pronašli

Crna Gora udarila na Kavačane i Škaljarce: Evo šta su pronašli
Foto: DN | Crna Gora udarila na Kavačane i Škaljarce: Evo šta su pronašli

PODGORICA - Da se kriminalci neće sakriti od pravde, kako je prije neki dan poručio direktor crnogorske UP Slavko Stojanović, pokazalo se danas, kada je crnogorska policija na području Herceg Novog, Kotora i Tivta izvela veliku policijsku akciju pod nazivom "Boka" pretresa stanova, objekata i vozila organizovih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliskih lica.

Pretresom je, kažu iz policije, obuhvaćena dvadeset jedna lokacija, a pronađen je arsenal oružja, municije i ogromna količina novca koja, kako se sumnja, proističe iz kriminala.

"Pretresom stanova i drugih prostorija i imovine članova organizovih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliskih lica pronađeno je 16 vozila visoke klase marki BMW; VW, audi, porsche, od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite, 3 motocikla, više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan dio inostranih SIM kartica", navode iz crnogorske policije.

Među oduzetim telefonima su i telefoni marke Blackberry sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije.

Takođe, tokom policijske akcije "Boka" pronađeno je više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka.

Od oružja je pronađeno pet pištolja i pet pušaka, koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja, zatim više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra, jedan pancir i jedan metalni boks i jedan optički nišan.

Pretresom stanova i ostalih prosorija koje koriste pomenute osobe, crnogorska policija je pronašla i oduzela oko 8 000 evra, te dokumentaciju o različitim vrstama novčanih transkacija,  dokumentaciju sa različitim vrstama šifrovanih poruka, te veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.

Kako ističu iz crnogorske UP,  u toku je postupak prikupljanja obavještenja od više lica – članova organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica, kod kojih su sprovedene radnje pretresa stanova i drugih prostorija i imovine koju koriste.

"Sve navedeno što je oduzeto biće predmet dalje kriminalističke obrade, analiza i vještačenja. Slijede dalje službene mjere i radnje koje će biti preduzete u komunikaciji sa tužilaštvom", kažu iz policije.

Ovo je drugi put za dvije nedjelje da pripadnici SAJ-a kontrolišu bezbjednosno interesantne osobe u Boki.

To isto su učinili nakon ubistva 33-godišnjeg bivšeg fudbalera Gorana Lenca u Kotoru.

Ovakve pojačane mjere uslijedile su nakon što su čelni ljudi bezbjedonosnih službi u Crnoj Gori poručili da će da država uzeti stvar u svoje ruke.

(cdm.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije