Ex -Yu

Crna Gora uputila protestnu notu Rusiji

Crna Gora uputila protestnu notu Rusiji
Crna Gora uputila protestnu notu Rusiji

PODGORICA - Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore uručilo je protestnu notu ruskom ambasadoru u Crnoj Gori Sergeju Gricaju, zbog situacije sa poslanikom Demokratske partije socijalista Miodragom Vukovićem, koji je najprije uhapšen, a kasnije i deportovan iz Moskve za Crnu Goru.

Vuković je deportovan jutrošnjim letom iz Moskve za Tivat, a kasno sinoć je uhapšen na moskovskom aerodromu Domodedovo, uz obrazloženje da je nepoželjna osoba.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izrazio je ozbiljnu zabrinutost i osudio je postupanje kojem je izložen poslanik iz DPS-a Miodrag Vuković.

"Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izražava ozbiljnu zabrinutost i osuđuje nediplomatsko postupanje kome je izložen poslanik Miodrag Vuković. Zadržavanje, uznemiravanje i sprječavanje nastavka putovanja poslaniku Vukoviću, koji je na moskovskom aerodromu bio u tranzitu, protivno je međunarodnom pravu i diplomatskoj praksi, dok se nemogućnost komunikacije i korišćenja ličnih stvari može smatrati i kršenjem osnovnih ljudskih prava. Predsjednik Skupštine Crne Gore očekuje i zvanično obrazloženje i izvinjenje zbog nedoličnog odnosa prema predstavniku najvišeg zakonodavnog tijela države Crne Gore", navodi se u saopštenju Brajovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije