Ex -Yu

Crnogorac švercovao drogu i oružje za pobunjenike u Siriji

Crnogorac švercovao drogu i oružje za pobunjenike u Siriji
Crnogorac švercovao drogu i oružje za pobunjenike u Siriji

PODGORICA - Ivan Popović (37) iz Berana uhapšen je u Damasku, glavnom gradu Sirije, kada su tamošnji policajci kod njega pronašli drogu i oružje, koje je, navodno, planirao da prošvercuje pobunjenicima na ratištima.

Popović je uhapšen u planiranoj akciji, pošto je sirijski lokalni komitet imao informaciju o krijumčarima narkotika i oružja za "slobodnu sirijsku vojsku".

Među njima se našao i državljanin Crne Gore, zbog čega je praćeno njegovo kretanje, potvrđeno je za podgorički "Dan" iz više izvora.

Prilikom hapšenja, kako saznaje list, kod njega su pronađena 6,2 kilograma heroina, 23 kilograma eksploziva trotil i 137 kapisli koje se koriste za detonaciju eksplozivnih naprava.

On je uhapšen u kombiju marke mercedes vito sa lažnim crnogorskim registarskim oznakama, koje su bile ručno izrađene.

Popović je nakon hapšenja sproveden u zatvor, gdje će čekati ishod sudskog postupka zbog pokušaja pomaganja pobunjenicima na tamošnjim ratištima.

List podsjeća da je u crnogorskom parlamentu za mart zakazana rasprava o izmjenama Krivičnog zakonika, kojima su, između ostalog, predviđene zatvorske kazne za crnogorske državljane koji učestvuju u sukobima na ratištima u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije