Ex -Yu

Crnogorac u Belgiji napao bivšu ženu sjekirom pa se ubio otrovom

Crnogorac u Belgiji napao bivšu ženu sjekirom pa se ubio otrovom
Foto: Wikipedia | Crnogorac u Belgiji napao bivšu ženu sjekirom pa se ubio otrovom

MESANSI - Stanovnici belgijskog grada Mesansi preživjeli su šok u srijedu popodne, kada je državljanin Crne Gore Elvis Kalač (37) izazvao incident koji je u početku ličio na teroristički napad.

Prema navodima tamošnjih medija, Kalač je na ulici napao bivšu ženu sjekirom. Tokom napada je pokazao da je opasan eksplozivom, za koji se kasnije ispostavilo da nije bio pravi. Pred samo hapšenje, državljanin Crne Gore je popio otrov, od kojeg je dan kasnije preminio u bolnici.

Kako nijesu znali da je u pitanju Kalačev napad na bivšu suprugu, građani su zbog stravičnog prizora koji su vidjeli prijavili policiji da je moguće da je u pitanju teroristički napad, što je ubrzo demantovano.

Incident koji je napravio Kalač bio je danima u centru pažnje belgijskih medija. Oni su izvještavali da je državljanin Crne Gore u srijedu sijao paniku u gradu kada je na ulici napao bivšu suprugu, nanijevši joj tešku tjelesnu povredu, ali ona srećom nije životno ugrožena.

Policija je odmah evakuisala mještane koji žive u blizini mjesta dešavanja. Vojska i policija su izašle na lice mjesta i nakon pregovora uspjele da „razoružaju” Kalača. Prije nego što je uhapšen, Kalač je popio otrov, od kojeg je brzo izgubio svijest i prevezen je u obližnju bolnicu.

Istražitelji su izvršili pretres kuće u kojoj je živio, kako bi provjerili da li ima ekpslozivnih naprava. Ipak, ispostavilo se da je pretraga bila uzaludna. Nadležno tužilaštvo odmah je izdalo saopštenje u kojem je demantovana bilo kakva povezanost sa terorističkim napadom.

Kalač je nekoliko godina živio u Belgiji sa suprugom. Utvrđeno je da je upravo njihov razvod povod za incident koji je minule srijede uznemirio stanovnike belgijskog grada.

(cdm.me / Dan)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije