Ex -Yu

Crnogorke pokušale ući u zgradu vlade, policija ih spriječila (FOTO)

Crnogorke pokušale ući u zgradu vlade, policija ih spriječila (FOTO)
Crnogorke pokušale ući u zgradu vlade, policija ih spriječila (FOTO)
Anadolija, FOTO: AA

PODGORICA - Nekoliko hiljada Crnogorki predvođenih majkama s troje i više djece, nezadovoljnih zbog smanjenja socijalnih nakanda, danas su nasilno pokušale ući u zgradu Vlade Crne Gore u Podgorici, u čemu ih je spriječila policija.

Majke troje i više djece, kojima su naknade smanjene za 25 odsto od 1. januara ove godine, danas su izašle kako bi protestovale u Podgorici. Majke su se najprije okupile ispred zgrade Skupštine Crne Gore, a potom su krenule ka Vladi.

Po dolasku pred zgradu crnogorske Vlade, žene su srušile zaštitnu ogradu i nasilu pokušale da uđu u Vladu.

Više hiljada žena trenutno se nalazi pred Vladom, čiju zgradu sada obezbjeđuje specijalna jedinica policije.

Za sada nema privedenih osoba. 

Nakon što su spriječene da uđu u zgradu, nekoliko hiljada žena nastavile su protest ispred zgrade Vlade Crne Gore. U međuvremenu jedna delegacija demonstrantica ušla je u zgradu kako bi razgovarala sa predstavnicima Vlade

Pred Vladu su stigli i predstavnici Demokratskog fronta, Demokrata i Demosa, a pristigla je i specijalna policija sa opremom za razbijanje demonstracija.

Stanje je napeto, a kako su kazali organizatori, ka Vladi se uputio veliki broj građana.

Nezadovoljne majke, koje su organizirale protest zbog nezadovoljstva smanjenjem naknada majkama sa troje i više djece od 1. januara, skandirale su: "Dolje Vlada" i "Ne dirajte majke", zahtijevajući ostavke.

Predstavnica žena koje protestuju Željka Savović kazala je da traže da Vlada ukine izglasane izmjene zakona i zahtijevaju da im se vrati iznos naknada koji su primale prije umanjenja.

Naknade majkama s troje i više djece su prvobitno iznosile 336 i 192 eura, a nakon smanjenja, iznose 264, odnosno 144 eura. Oko 21.000 žena u Crnoj Gori prima ovu naknadu.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 0

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije