Ex -Yu

Dačić: Beograd neće priznati Kosovo kao nelegalnu tvorevinu

Dačić: Beograd neće priznati Kosovo kao nelegalnu tvorevinu
Foto: Tanjug | Dačić: Beograd neće priznati kosovo kao nelegalnu tvorevinu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se sigurno neće dogoditi da Beograd prvo prizna samoproglašeno Kosovo, pa da tek onda nastavi da razgovara sa Prištinom o razgraničenju.

"Srbija neće priznati Kosovo, pa onda nastaviti razgovore. To se sigurno neće desiti", rekao je Dačić povodom stava predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija da će Srbija prvo priznati Kosovo, pa onda razgovarati o razgraničenju.

Šef srpske diplomatije je istakao da Beograd neće priznati "nelegalnu tvorevinu", dodavši da ne zna da li će se Tači uskoro sresti sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, što su objavili pojedini mediji.

"Mi imamo svoj stav, ne priznajemo Kosovo kao nelegalnu tvorevinu", rekao je Dačić novinarima poslije sastanka sa ministrom spoljnih poslova Kaba Verde Luišom Filipeom Tavarešom.

Dačić je podsjetio da je i sam Tači govorio da nema rješenja bez Srbije i da Srbija neće priznati nezavisnost samoproglašenog Kosova, upozorivši istovremeno da neriješeni problem blokira perspektivu Beograda i Prištine.

On je naveo i da će Tramp, tokom predstojeće Generalne skupštine UN u NJujorku napraviti prijem za učesnike kao i da će, vjerovatno, imati niz bilateralnih sastanaka.

Dačić je potvrdio da će biti u delegaciji Srbije koju će predvoditi premijer Ana Brnabić i koja će učestvovati na toj sjednici UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije