Ex -Yu

Dačić: Ideja EU je bensedin za naš region

Dačić: Ideja EU je bensedin za naš region
Foto: Foto: Tanjug | Dačić: Ideja EU je bensedin za naš region

DUBROVNIIK - Ideja EU je bensedin u odnosu na tenzije koje postoje na Zapadnom Balkanu i ne samo u Zapadnom Balkanu, već u cijelom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić, koji je u Dubrovniku učestvovao na skupu procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, naglasio je da je važno da postoji dijalog između učesnika ovog procesa, zemalja u ovom regionu, da se traži zajednički pogled na budućnost i da u svemu tome imamo u vidu da EU jeste najpopularnija na Balkanu.

"Svuda se polako preispituje uloga i način funkcionisanja EU. Na Balkanu je taj nivo poverenja i želje da se uđe u EU i dalje veoma visok. Zašto? Govorio sam u Hrvatskoj da se kod nas lek koji se najviše pije za smirenje bensedin. Ideja EU je bensedin u odnosu na tenzije koje postoje na Zapadnom Balkanu i ne samo u Zapadnom Balkanu, već u celom regionu", kazao je Dačić.

"Ja još nisam sreo pripadnike naroda koji se toliko stide što su iz jednog dela Evrope, kao što smo to mi koji smo sa Balkana. Ja naprotiv to kažem sa ponosom, ne mislim da su bolji od nas, mislim da su oni izazvali sve te ratove koji su postojali na Balkanu", naveo je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije