Ex -Yu

Dačić: Kakva stolica u UN, za Kosovo može hoklica

Dačić: Kakva stolica u UN, za Kosovo može hoklica
Foto: Ilustracija | Dačić: Kakva stolica u UN, za Kosovo može hoklica

NOVI SAD - Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, odbacio je navode da je unutrašnji dijalog priprema da Kosovo dobije stolicu u UN ili za priznavanje nezavisnosti južne srpske pokrajine.

"Ako neko misli da je to priprema za stolicu UN ili za priznavanje Kosova, taj nema nikakvog saznanja o namerama, niti ima političkog iskustva ili je zlonameran”, rekao je Dačić gostujući na RTV.

Riječ je o tome, kaže Dačić, da Srbija definiše šta bi bio njihov prijedlog za trajno rješenje.

Dačić je na pitanje da li je za njega tema "stolica" za Kosovo u UN, rekao: "Kakva stolica, može hoklica. To ne dolazi u obzir".

Na pitanje da li je moguće da Kosovo dobije mjesto u UN, a da Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, Dačić je odgovorio da je to nemoguće bez saglasnosti Srbije.

Šef srpske diplomatije je naveo da Kosovo nema dovoljan broj glasova za članstvo u Unesko, te da se svaki dan radi na tome da tako i ostane.

Još jednom je ponovio da Srbija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali nije odbacio da takvi pritisci postoje.

Postoje dva stava koji su daleko, jedan je, kaže, ono što piše u Ustavu, a drugi je priznavanje Kosova i navodi da i u Prištini postoje dva suprotna stava, a između je, naglašava, život i stanje na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije