Ex -Yu

Dačić: Međunarodna zajednica nije lila suze nad referendumom iz 1991.

Dačić: Međunarodna zajednica nije lila suze nad referendumom iz 1991.
Dačić: Međunarodna zajednica nije lila suze nad referendumom iz 1991.

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da referenduma u Vojvodini ne može biti jer o tome treba da se donese odluka, a oni koji to predlažu nemaju većinu da donesu odluku ni na nivou mjesne zajednice ili kućnog savjeta.

Govoreći o referendumu u Republici Srpskoj (RS), Dačić je naveo da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sada govori o referendumu u RS, a njegova stranka je 1991. organizovala referendum u Sandžaku.

"Međunarodna zajednica nije lila suze nad tim referendumom kao sada zbog RS", rekao je Dačić.

Oni su godinama bili protiv Dejtonskog sporazuma i tražili promjenu jer je prevaziđen, a sada RS ođednom krši Dejtonski sporazum, rekao je Dačić i pitao šta je sa ostalim odlukama Ustavnog suda navodeći primjer da u Mostaru godinama nema gradonačelnika zbog odnosa muslimana i Hrvata.

"Potrebno je da se okrenemo stabilnosti i dijalogu", poručio je Dačić.

Što se tiče ujedinjenja Kosova i Albanije, Dačić smatra da je odlično što se pojavilo to pitanje jer o tome govorimo već 20 godina - da je ujedinjenje Kosova i Albanije suština njihove politike.

Tamo ne žive dva naroda nego jedan narod, rekao je Dačić i dodao da nisu Kosovari narod nego Albanci koji žive na Kosovu.

On je podvukao da odlično što se to pitanje pojavilo da međunarodna zajednica vidi da smo bili u pravu i dodao da dok im neko ne namigne sa Zapada, to sigurno neće organizovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije