Ex -Yu

Dačić: Mi smo spremni, odluke nakon Vaskrsa

 Dačić: Mi smo spremni, odluke nakon Vaskrsa
Dačić: Mi smo spremni, odluke nakon Vaskrsa

BEOGRAD - Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je nakon konsultacija o formiranju Vlade sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da je SPS i koalicija oko te stranke još jednom iskazala spremnost da pomogne Srbiji, angažovanjem u Vladi, ali da nije bilo riječi o personalnim rješenjima.

Dačić je precizirao da tokom sastanka nije definisano da li u Vladi ima mjesta samo za SPS, ali ne i za ostatak koalicije u kojoj su i Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Jedinstvena Srbija (JS).

"Nije bilo razgovora o personalnim rešenjima. Mi smo informisali predsednika Nikolića da smo spremni da pomognemo i da smo spremni da budemo deo parlamentarne većine", rekao je lider SPS-a novinarima ispred Predsjedništva.

Dačić je naglasio da će konačnu odluku o svemu donijeti stranački organi, a da će se tek nakon Vaskrsa razgovarati o kadrovskim rješenjima, "uprkos medijskim spekulacijama".

"Danas imamo Predsedništvo SPS-a, a posle Vaskrsa i Glavni odbor stranke, a i koalicioni partneri JS i PUPS donosiće odluke na stranačkim organima", rekao je Dačić.

Lider socijalista rekao da je da oni nemaju nikakvog razloga da se distanciraju od nekih eventualnih negativnih i nepopularnih poteza koje će Vlada u perspektivi da povuče.

"Ako mi uđemo u vladu, onda je naša odgovornost zajednička", poručio je Dačić.

Iz Info-službe SPS-a saopšteno je da je otkazana konferencija za novinare predsjednika te stranke, koja je bila zakazana za 15.00 časova, jer je, kako je pojašnjeno, Dačić izjavu o formiranju nove Vlade dao nakon konsultacija kod predsjednika Nikolića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije