Ex -Yu

Dačić: Niko nema pravo da Srbiji deli lekcije

Dačić: Niko nema pravo da Srbiji deli lekcije
Dačić: Niko nema pravo da Srbiji deli lekcije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je nacionalni, državni interes razvijanje dobrih odnosa sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama i da niko nema pravo da Srbiji "deli lekcije" o tome.

"Srbija brani teritorijalni integritet Ukrajine, ali ne može ga braniti više nego što bi branila teritorijalni integritet Srbije, a pri tome se zapadne zemlje u tome nisu proslavile", istakao je Dačić.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da nema novih pritisaka na Beograd da podrži sankcije Moskvi, iako je obaranje malezijskog aviona dodatno produbilo jaz između Istoka i Zapada, odnosno Rusije i Ukrajine i zemalja koje je podržavaju.

Dačić je podsjetio da su predstavnici ukrajinske vlade u parlamentu rekli da su protiv projekta izgradnje gasovoda "Južni tok" jer Ukrajina time gubi.

"Srbija gubi zbog toga što neko zaustavi gas u toj jedinoj trasi koja dolazi ka Srbiji. Srbija će od `Južnog toka` zarađivati do 500 miliona evra godišnje od tranzita, da ne govorimo o građevinskim firmama koje će učestvovati u gradnji", kaže Dačić.

On je istakao da, što se tiče evropskog puta, Srbija želi da bude partner EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije