Ex -Yu

Dačić pozvan na konferenciju u Berlin

BEOGRAD - Ambasadori NJemačke i Velike Britanije u Srbiji Hajnc Vilhelm i Denis Kif uručili su danas ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću poziv za učešće na konferenciji šefova diplomatija iz regiona 5. novembra u Berlinu.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je Dačiću uručen poziv njemačkog i britanskog šefa diplomatije Frank-Valtera Štajnmajera i Filipa Hamonda za učešće na Šestoj konferenciji ministara spoljnih poslova zemalja jugoistočne Evrope, koju organizuje njemački "Aspen institut".

Štajnmajer i Hamond su pokrovitelji konferencije, a kako je navedeno, predviđeno je učešće šefova diplomatija iz regiona, brojnih poslanika Bundestaga, Evropskog parlamenta, kao i visokih zvaničnika SAD.

Riječ je o tradicionalnom skupu na kome se razmatraju brojna pitanja regionalne saradnje u jugoistočnoj Evropi, jačanja zajedništva, doprinosa stabilizaciji i podsticaja ekonomskog razvoja zemalja regiona.

Tokom sastanka Dačić, Vilhelm i Kif razmotrili su i aktuelne događaje u regionu, pitanja iz domena bilateralnih odnosa Srbije sa NJemačkom i Velikom Britanijom, kao i predstojeće predsjedavanje Srbije OEBS-u, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije