Ex -Yu

Dan borbe protiv fašizma slavili uz svastike

 Dan borbe protiv fašizma slavili uz svastike
Dan borbe protiv fašizma slavili uz svastike

SPLIT - Dan borbe protiv fašizma Splićani su proslavili uz brojne nacističke svastike, koje već danima stoje iscratne po cijelom gradu, a lokalna vlast ne želi ni da mrdne da bi ih uklonila.

Hrvatski portal "Indeks" navodi da bi se zbog ikonografije u Splitu ugodno osjećao i sam AdolF Hitler da je kojim slučajem živ jer bi ga uveselio veliki broj nacističkog simbola.

Svastike su iscrtane na mnogim mjestima, uz neke je ispisano i "Hajl Hitler", a ni u jednom slučaju niko od nadležnih nije reagovao i tražio da se obrišu.

"Grafiti na Cankarjevoj ulici nisu jedini koji ocrtavaju duh koji je u Splitu zavladao posljednjih 20-ak godina. Svastike uz simbole Fudbalskog kluba `Hajduk` ima zapravo svaki kvart", ističe "Indeks".

Ovaj portal navodi da nema mjesta čuđenju s obzirom na to da delegacije grada i županije 10. aprila polažu vijence ne za, kako kažu, kvislinšku tvorevinu, već poginule pripadnike 9. HOS-ove jedince Rafael vitez Boban iako nije pronađen bilo kakav relevantan datum za njenu istoriju.

Jedinicom je komandovao HČSP-ovac Marko Skejo, a članovi te parlamentarne stranke u gradu Splitu, redovni su na misi za tvorca NDH-a Antu Pavelića, kojeg smatraju "istinskim hrvatskim junakom".

"NJima logori u Jasenovcu i Gradišci zapravo i nisu bili logori, već bolnice u kojima su stradali samo dokazani neprijatelji hrvatske države i najteži bolesnici", piše "Indeks" i zaključuju kako je Splitu sve izvjesniji naci turizam.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije