Ex -Yu

Deaktivirana bomba sa džipa na Kalemegdanu

Deaktivirana bomba sa džipa na Kalemegdanu
Deaktivirana bomba sa džipa na Kalemegdanu

BEOGRAD - Specijalna policijska jedinica danas je u Beogradu, na parkiralištu Kalemegdan, kod Zoološkog vrta, demontirala eksplozivnu napravu koja je bila postavljena ispod jednog džipa ruskih registarskih tablica.

Direktor Parking servisa Andrija Čupković, koji je stigao na lice mjesta, rekao je novinarima da je vlasnik džipa marke "Mazda", koji je bio sa maljoletnim dijetetom, primjetio nešto čudno kada je htio da uđe u vozilo.

Pošto je on oko 12:40 to prijavio radnicima Parking servisa, policija je odmah blokirala taj dio grada, a specijalne jedinice MUP-a su nakon toga, oko 13:30, demontirale eksplozivnu napravu, saopštio je Parking servis. 

Dok se vršio uviđaj, bili su evakuisani građani koji su se nalazili u blizini, kao i pojsetioci Luna parka na Kalemegdanu, a dio ulice gdje je parkirano vozilo bio je ograđen policijskim trakama.

Čupković je rekao da bomba na džip nije bila postavljena ispred Zoološkog vrta, već prije dolaska vozila na parking.

"Najvažnije je da su radnici Parking servisa i Beogradskog Zoološkog vrta odmah evakuisali građane i obezbedili prostor oko ulaza u ZOO vrt i zabavni park na Kalemegdanu. Bezbednost građana i dece ni u jednom trenutku nije bila ugožena", rekao je Čupković, a piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije