Ex -Yu

Dela Roka: Hildi sam razbio glavu čekićem i prerezao vrat

Dela Roka: Hildi sam razbio glavu čekićem i prerezao vrat
Dela Roka: Hildi sam razbio glavu čekićem i prerezao vrat

BERLIN - Njemačka policija rasvijetlila je ubistvo Hilde Ajanović (29), rodom iz Srbije, koja je prošle nedjelje pronađena mrtva u svom stanu u Frankfurtu.

Zločin je priznao njen momak Domeniko dela Roka (26), koji je na saslušanju izjavio da nije planirao da je ubije. Dela Roka, koji je inače Italijan, kazao je da je, nakon kraće svađe, dohvatio čekić i udarao Hildu po glavi, nakon čega joj je vrat prerezao britvom, prenosi Blic

‘’Udario sam je jedanput i ona je pala na patos. Kada sam vidio da je mnogo povrijeđena, nastavio sam da je udaram čekićem. Potom sam uzeo brijač i prerezao joj vrat’’ izjavio je Domeniko dela Roka na saslušanju, što je prenio njemački list „Bild“.

Nakon zločina, čekić i britvu je bacio u dva različita kontejnera i pobjegao.

Tužilaštvo je, poslije saslušanja ubice, podiglo optužnicu za teško ubistvo, kao i za prikrivanje teškog zločina.

Nestanak djevojke prijavili su njeni prijatelji jer im je bilo sumnjivo što se ne javlja na telefon. Policija je po dolasku razvalila vrata i zatekla jeziv prizor.

Stanari zgrade u kojoj se dogodilo ubistvo kazali su da je iz Hildinog stana često dopirala galama. Oni su naveli da je nedavno jedan muškarac urlao ispod njenog prozora, kao i da se često svađala sa svojim dečkom. Na dan ubistva, međutim, nisu ni čuli ni vijdeli ništa neobično, prenosi njemačka štampa.

Ajanovićeva je s Dela Rokom započela vezu prije šest meseci, nakon što se razvela od oca svoje trogodišnje ćerke. Djevojčica je živela s njom, ali je u trenutku ubistva bila u posjeti ocu u Prijepolju. Ajanovićeva je po zanimanju bila kozmetičar i šminker, što se prema prvim saznanjima njemačkih medija nije dopadalo njenom momku, navodno konzervativcu muslimanske vjeroispovesti.

Zbog zapadnjačkog stila života, navodno je dolazila u sukob i sa roditeljima, protiv kojih je, nakon razvoda, podnosila krivične prijave jer se osjećala ugroženom.

Finansijski savjetnik    

Domeniko dela Roka zaposlen je u jednoj frankfurtskoj firmi za konsalting gdje radi kao finansijski savjetnik. U oglasu koji je dostupan na internetu Dela Roka je napisao da klijente savjetuje o svim finansijskim pitanjima, penzionom i zdravstvenom osiguranju, kao i o pitanjima vezanim za karijeru. Njemački mediji su najpre objavili da je dječko Hilde Ajanović musliman, ali je ubrzo to demantovano jer je Roka porijeklom Italijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije