Ex -Yu

Demolirana kuća člana pregovaračkog tima AKS

Demolirana kuća člana pregovaračkog tima AKS
Demolirana kuća člana pregovaračkog tima AKS

BEOGRAD - Advokatska komora Vojvodine (AKV) saopštila je danas da su nepoznata lica prošle noći u velikoj mjeri demolirala kuću advokata Tanje Arsić, koja je član pregovaračkog tima Advoktske komore Srbije (AKS) sa Ministarstvom pravde oko zahtjeva advokature.

Razbijena su prilazna staza, terasa, solarni paneli, prozori i drugo na  kući Arsićeve u mjestu Gložan nedaleko od Novog Sada, a o incidentu je obaviještena policija, navodi se u saopštenju.

AKV u saopštenju zaključuje da se radi o "obijesti, a ne pljački i razbojništvu" jer kuća nije obijena, niti je iz kuće bilo šta odnijeto.

"U svetlu pregovora sa Ministarstvom pravde koji su u toku, AKV izražava ozbiljnu zabrinutost zbog tog događaja i očekuje brzu i adekvatnu reakciju nadležnih organa", navodi se u saopštenju.

Pregovori stručnih timova Ministarstva pravde i AKS juče su prekinuti, ali bi trebalo da se nastave u utorak. Za sutra je planirano održavanje Skupštine AKS na kojoj će se odlučuvati o nastavku protesta advoakta, koji traje od 17. septembra u cijeloj Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije