Ex -Yu

Desničari ometali protest u Novom Sadu

Desničari ometali protest u Novom Sadu
Foto: Ilustracija | Desničari ometali protest u Novom Sadu

NOVI SAD - U Novom Sadu se održava prvi protest "Jedan od pet miliona". Blizu 2.000 ljudi okupilo se na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, a kako javljaju mediji skup je ometala grupa desničara.

Okupljeni građani nosili su zastave Srbije, zastave Vojvodine. Ima različitih transparenata, većina građana je nosila poruke upućene aktuelnoj vlasti, predsjedniku Aleksandru Vučiću, javnom servisu, ali ima i transparenata na kojima piše "Vojvodina moja domovina" i "Vojvodina moja dika".

U neposrednoj blizini imrovizovane bine sa koje su govornici pokušavali da se obrate okupljenima nalazi se grupa od tridesetak desničara, kao i trubači koji izvode nacionalističke i patriotske pjesme zbog čega se govornici nisu čuli.

Oni su u rukama držali ruske zastave i veliki transparent na kojem piše "Ne u EU-Ne u NATO-Nema predaje".

Kako javlja reporterka TV "N1" protestu su prisustvovali predsjednik DS-a Zoran Lutovac, poslanica DS-a Aleksandar Jerkov, čelnici Narodne stranke.

Protest u Novom Sadu prvi je koji se održava u koordinaciji sa organizatorima protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu.

Protesti i u Nišu

Drugi po redu protest "Jedan od pet miliona" u organizaciji Pokreta mladih "Za Niš bez straha" počeo je nešto poslije 18 časova u tom gradu.

Okupljeni su nosili zastave Srbije i transparente na kojima piše "Pobunjeni gradovi", "Isključi TV uključi mozak", i "Hoćemo lice ubice - pravda za Olivera Ivanovića".

Bivši radnici elektronske industrije, mašinske i drugih propalih preduzeća nosili su transparent "Oj Vučiću care naše zarađene pare da nam daš".

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije