Ex -Yu

Detalji pokušaja otmice djevojčice iz Sente

Detalji pokušaja otmice djevojčice iz Sente
Foto: N.N. | Detalji pokušaja otmice djevojčice iz Sente

SENTA - Nakon više od 24 sata opsežne potrage E. Č., devetodišnja djevojčica, pronađena je u blizini željezničke stanice u Senti, u napuštenoj kući.

Djevojčica je kuću napustila sa beskućnikom Atilom Tot, zvanom Čita, beskućnikom, koga je njen otac Šandor, prethodne večeri pustio da prenoći kod njih.

U subotu oko 11 sati Tot je rekao ocu da ide u nabavku do prodavnice i sa njim je pošla i djevojčica. Kako mu se ćerka i poznanik nisu vraćali Šandor Č. je u subotu uveče prijavio nestanak djeteta.

Policija je u toku prijepodneva, dok je trajala potraga, došla u kuću porodice, na salaš na samom ulazu u Sentu, i nisu ga napuštali ni nakon pronalaska djevojčice. Šandor Č. se prije njihovog dolaska uputio ka centru. Tada je medijima izjavio da je ćerkin nestanak prijavio policiji i da je ona prethodnog dana otišla u nabavku sa Totom.

Slučaj vodi Više javno tužilaštvo u Subotici, a potvrđeno je da je djevojčica nađena i da je dobro.

Kako "Blic" saznaje riječ je o socijalno ugrożenoj porodici, a djevojčica za kojom se tragalo je navodno izjavila da je Tot nije ni na šta prisiljavao. Oni su proveli noć u napuštenoj kući koja se nalazi u blizini željezničke stanice u Senti.

Osim policije, na salaš na kojem živi porodica devetogodišnjakinje, stigli su i radnici Centra za socijalni rad.

"Riječ je o delikatnom slučaju i bez dozvole nadležnog ministarstva ne mogu davati izjave. Jedino mogu potvrditi da je dijete nađeno u napuštenoj kući pored željezničke stanice", kaže Ljubica Nikolić, direktorica Centra za socijalni rad.

Nakon što je pronađena djevojčica je odvedena na pregled u bolnicu u Senti. Klinički je dijete dobro, a rađen je i ginekološki pregled.

Pronađeni na željezničkoj stanici

Na stanici ne znaju gdje su pronađeni djevojčica i Tot. Senćanin koji se tu zatekao kaže da je vidio policiju da ide niz prugu ka jednoj od napuštenih kuća.

"Čita je bio u zatvoru. To svi ovde znaju. Ne znam gdje su nađeni ali vidio sam policiju da ide uz prugu",  kaže Senćanin.

Poznato je da je Tot višestruki povratnik za krivična djela krađe, ali nije jasno zašto je otac dozvolio djevojčici sa njim da napusti kuću. Inače, osim nje, Šandor ima još djece koju su sugrađani viđali da prose.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije