Ex -Yu

Djeda Mrazevi trčali Beogradom

Djeda Mrazevi trčali Beogradom
Djeda Mrazevi trčali Beogradom

BEOGRAD – U centru glavnog grada Srbije, po sedmi put za redom, održana je tradicionalna humanitarna akcija "Beogradska trka Deda Mrazeva“, u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina Beograđana svih uzrasta, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije same trke, koja je počela u 13 časova, održan je muzičko-zabavni program, u kojem su mnoge javne ličnosti pružile podršku ovoj manifestaciji. Sam početak trke, zajedno su označile odbojkašica i reprezentativka Srbije Vesna Čitaković i selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Ove godine, trka će pomoći Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti "Zvončica“, a prikupljena novčana sredstava će biti namijenjena za potrebe "Roditeljske kuće – kuća daleko od doma“, za smještaj djece koja se liječe od malignih bolesti i njihovih roditelja.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije,  pod sloganom "Deda Mrazevi daruju život“, organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Ova manifestacija, kao i prethodnih i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Sekreterijata za sport i omladinu, a u ime grada obratio se gradski menadžer Goran Vesić, koji je naveo da je ove godine, nažalost, zbog vremena manje ljudi, nego što je to bio slučaj prošle godine.

"Prošle godine je bilo 10 - 12 stepeni Celzijusovih, pa je bilo malo više ljudi, ali u svakom slučaju, ovo je jedna od lepših novogodišnjih manifestacija. Mogu da kažem, u ime Skupštine Grada, da ćemo u narednim godinama ovu manifestaciju više podržati i da će ona postati deo programa koji organizujemo za Novu godinu“, rekao je Vesić.

On je dodao i da je u ime Skupštine grada poručio Deda Mrazevima da budu što brži, jer kako je rekao, s obzirom da je Nova godina za par dana, najvažnije je da svoj djeci pokloni stignu na vrijeme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije