Ex -Yu

Đukanović: Crna Gora očekuje poziv u NATO

Đukanović: Crna Gora očekuje poziv u NATO
Đukanović: Crna Gora očekuje poziv u NATO

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u srijedu da Crna Gora očekuje poziv za članstvo u NATO-u do kraja godine i da u stajalištu francuskog predsjednika Fransoa Olanda nije prepoznao namjeru da Savez planira mijenjati politiku proširenja prema Crnoj Gori.

Oland je u ponedjeljak nakon sastanka s glavnim sekretarom NATO-a rekao kako bi nove zahtjeve za učlanjenje u NATO-u trebalo odbiti jer smatra da se Sjevernoatlantski savez sada ne bi trebao širiti.

Đukanović je rekao da se važan dio njegova nedavno održanog razgovora s Olandom odnosio upravo na ambiciju Crne Gore da do kraja godine dobije poziv za ulazak u NATO.

„Niti iz stajališta francuskog predsjednika niti iz stajališta bilo kojeg drugog visokog dužnosnika zemalja članica NATO-a "nismo prepoznali namjeru da se revidira dio politike NATO-a vezan za proširenje na Crnu Goru", rekao je Đukanović.

Istaknuo je da vlada i sva državna tijela "vrlo vrijedno rade na ispunjavanju uslova za ulazak u NATO i optimistično očekujemo poziv za članstvo".

Oland je početkom februara rekao da Francuska nije sklona ulasku Crne Gore u NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije