Ex -Yu

Đurić: Beograd ima "srpski paket" za Kosovo

Đurić: Beograd ima "srpski paket" za Kosovo
Foto: N.N. | Đurić: Beograd ima "srpski paket" za Kosovo

VUČITRN - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Srbija ima "srpski paket" za Kosovo i Metohiju.

Đurić kaže da za "američki paket", odnosno o planu američke administracije za Kosovo u četiri tačke treba pitati Stejt department, prenose beogradski mediji.

"Za to morate da pitate Stejt department, ako neko zna nešto o tome. Svakako imamo srpski paket za Kosovo i Metohiju, ali to je naš paket", rekao je Đurić novinarima u Prilužju.

"Večernje novosti" pišu da su SAD pripremile specijalni "paket" za Kosovo i Metohiju u četiri tačke, koji će narednih nedjelja biti predstavljen predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Vašington predlaže šira izvršna ovlašćenja za zajednicu srpskih opština, koja bi tijesno institucionalno bila povezana sa potredsjednikom vlade /samoproglašenog/ Kosova, koji bi dolazio iz redova srpskog naroda i koji bi praktično bio kontrolor njenog rada i sprovođenja ovlašćenja.

Od Beograda se očekuje da omogući ulazak Prištine u međunarodne organizacije, a ako Srbija pristane na ovaj paket, bio bi joj omogućen ulazak u EU, dok bi joj SAD garantovale širu ekonomsku i diplomatsku podršku u međunarodnoj političkoj areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije