Ex -Yu

Đurić: NATO prošvercovao Mustafu na sjever Kosova

Đurić: NATO prošvercovao Mustafu na sjever Kosova
Đurić: NATO prošvercovao Mustafu na sjever Kosova

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je premijera samoproglašenog Kosova Isu Mustafu danas NATO "prošvercovao" migrantskom rutom na sjever Kosova, tamo gdje ga sprski narod neće i ne želi, što je i pokazao blokadama koje je napravio.


"Migrantskom rutom je prošvercovan kroz šumu na sever Kosova i Metohije, na teritoriju između opština Zvečan i Leposavić. Prošao je kroz šumu i kroz albanska sela sa ciljem da izazove destabilizaciju, nesigurnost i eventualno ispovoricira nasilnu reakciju našeg stanovništvo na tom delu Kosova i Metohije", rekao je Đurić novinarima.

Đurić je ovu posjetu Mustafe ocijenio da "neodgovorni i nesuvisli akt", te dodao da su ga sprski politički predstavnici obavijestili da će zbog ovog do daljeg prekinuti svaku kominikaciju i saradnju sa KFOR-om, prenijeli su beogradski mediji.

Naveo je da ta "blic" i "šverc" posjeta Mustafe, zajedno sa takozvanim ministrom kosovskih snaga bezbjednosti Devolijem, govori o stvarnim namjerama, odnosno vjerovatno djelimično služi za političku propagandu, a djelimično da zastraši Srbe na sjeveru Kosova i isprovocira neku reakciju.

Međutim, kaže Đurić, ovo van svake sumnje predstavlja i kršenje obaveza međunarodnog bezbjednosnog prisustva KFOR-a i NATO-a na sjeveru Kosova i Metohije, koji ne smiju i nemaju pravo da dozvole prisustvo predstavnika takozvanih kosovskih snaga bezbjednosti na sjeveru Kosova i Metohije.

"Mustafa mi je ukrao svu slavu, pošto sada i on očigledno po Kosovu i Metohiji putuje šumskim putevima, kao što i ja ponekad moram da putujem", rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije