Ex -Yu

Đurić: Priština nije spremna za dogovore

Đurić: Priština nije spremna za dogovore
Đurić: Priština nije spremna za dogovore

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da se u Briselu pokazalo da Priština nije spremna da postiže dogovore, a na početku razgovora nisu bili spremni ni da ozbiljno razgovaraju.

On je istakao da je atmosfera na razgovorima "bez razloga bila mučna".

"Lično sam zapanjen stepenom bahatosti nekih predstavnika Prištine. Nije nas to posebno tangiralo, viđali smo i neprijatnije situacije", rekao je Đurić za B92.

On je ocijenio da je prištinska delegacija tako iskazala nepoštovanje i prema domaćinu i da "u velikom finalu nisu imali političku volju da provedu ono na šta su se obavezali".

Na pitanje zašto Isa Mustafa kaže da "sve što je na Kosovu pripada Kosovu", a u Beogradu se priča o dogovoru o imovini Telekoma, Đurić je odgovorio da je cjelokupna imovina Telekoma u rukama Telekoma, odnosno kćerke firme.

"Te reči su u suprotnosti sa delima prištinske delegacije. Loše je što oni umesto da šalju poruku pomirenja, šalju poruke koje ljude udaljavaju", rekao je Đurić.

On je rekao da posjeta Angele Merkel Beogradu ne utiče na to kada će biti održana sljedeća runda pregovora Beograda i Prištine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije