Ex -Yu

Đurić: Srbija će ostati uz svoj narod

Đurić: Srbija će ostati uz svoj narod
Đurić: Srbija će ostati uz svoj narod

ZVEČAN - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas u Zvečanu da Vlada Srbije neće napustiti Srbe na Kosovu i Metohiji, gdje što prije treba da počne izgradnja srpskih političkih institucija.

Đurić je na zajedničkoj sjednici odbornika četiri srpske opštine sa sjevera Kosova rekao da će Vlada Srbije, uprkos svim teškoćama, ostati uz svoj narod i da se na Srbiju uvijek može računati kada su pravda i prava Srba na Kosovu ugrožena.

"Moramo što pre početi sa izgradnjom i jačanjem naših političkih institucija u kojima se Srbi pitaju, u kojima Srbi odlučuju o svojoj sudbini i kojima niko na svetu ne može da ospori legitimitet i legalitet", naglasio je Đurić.

On je rekao da se to prije svega odnosi na srpske opštine, Zajednicu srpskih opština i druge institucije koje su neophodne za jačanje i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Đurić je istakao da Srbi na Kosovu i Metohiji i država Srbija moraju realizovati svoja prava i postaviti zdravu osnovu na putu ka pravednom ishodu i životu dostojnom čovjeka i naroda koji želi da bude svoj na svome.

"To mora biti najpreči cilj. Prava na grešku nemamo, jer u prošlosti smo ih već previše napravili", rekao je Đurić i naglasio da je cilj i iskrena želja Vlade Srbije da dođe u situaciju u kojoj država neće imati potrebu da traži ličnu žrtvu od bilo kog građanina, već da država prepoznaje i nagrađuje najbolje pojedince među svojim građanima.

Zajedničkoj sjednici o aktuelnoj bezbjednosno-političkoj situaciji prisustvovali su odbornici, gradonačelnici i predstavnici srpskih isntitucija sa sjevera pokrajine.

Povod sjednici je prošlosedmični sastanak gradonačelnika i predstavnika srpskih opština sa sjevera Kosova na kome je razmotrena dalja saradnja sa Euleksom i Kosovskom policijskom službom zbog prijetnji hapšenjem gradonačelnika Zubinog Potoka Stevanu Buloviću i bivšem predsjedniku ove opštine Slaviši Ristiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije